• Na prahu Prahy - magazín, akce, události, zajímavosti, místa a firmy - 1

Užitečné moderní kuchyňské doplňky

02.05.2022

Kuchyně patří mezi nejdůležitější pokoje každé domácnosti, jelikož právě zde si připravujeme jídlo. Aby vám tato činnost šla pořádně od ruky, určitě byste neměli pohrdnout různými doplňky, které dnes moderní technologie poskytují.

Remoska

Ano, Remoska není zrovna nejnovějším hitem, naopak, je tu s námi už desítky let. Nicméně nové modely jsou v mnoha ohledech daleko lepší než ty původní. Disponují například mnohem nižší spotřebou, což vzhledem ke stále vzrůstajícím cenám energií není vůbec špatná vlastnost.
Rovněž se mohou pochlubit i nepřilnavým povrchem. Nejenže se díky tomu jídlo nepřipálí, i když ho necháte v remosce o trochu déle, než by bylo vhodné, ale zároveň se tak dá vařit pouze s minimálním množstvím tuku.

Remoska je skrz naskrz českým vynálezem, nicméně nepoužívá se pouze v našich zeměpisných šířkách. Hlavně moderní verze se díky výše popsaným vlastnostem prosazují stále častěji i v jiných částech světa.

Kompaktní gril

Většinou je grilování spojeno s pobytem venku, nicméně udělat si chutné grilované masíčko či zeleninu můžete bez uzardění i u sebe doma.
Elektrické grily jsou už docela levné a jejich ovládání je velice intuitivní, takže se s nimi i velmi dobře pracuje. Negenerují žádný dým ani jiné zplodiny, tudíž se dají používat i při zavřeném okně, což rozhodně oceníte hlavně během tuhých zimních dní. Jejich čištění obvykle nebývá složité. Některé modely dokonce pasují i do myčky, což péči o ně ještě více ulehčuje.

Horkovzdušná fritéza

Smažená, potažmo fritovaná jídla jsou sice velmi dobrá, nicméně nepříliš zdravá. Chcete-li si je však dopřávat i nadále a zároveň si kvůli tomu neničit své zdraví, vyrábějte si takové pokrmy v horkovzdušné fritéze.

Na rozdíl od klasického friťáku nebudete potřebovat téměř žádný olej, což samozřejmě znamená nejen zdravotní benefity, ale při dnešních cenách olejů i značnou finanční úsporu. Většina takto upravených jídel je chuťově plně srovnatelná s jídly z klasické fritézy.

Autor: Tomáš Bajgar
Foto: www.pixabay.com



Témata




Zařazeno v kategorii

Články o realitách