Vejce patří mezi základní potraviny, a proto je o ně stále eminentní zájem, i když se jejich cena neustále zvyšuje. Proto si je taky hodně lidí během slevových akcí nakupuje do zásoby. Ne každý se však může pyšnit natolik velkou lednicí, aby se mu do ní vlezlo několik plátů vajec nejednou. Existují však i jiné způsoby, jak uchovat tyto slepičí výtvory napotom.
Upravovat jídlo jde mnoha způsoby. Velmi populární je třeba smažení. K tomuto účelu v Evropě používáme hlavně klasické pánve. Stále častěji se však v českých domácnostech objevuje alternativa v podobě pánve wok. Tento typ pánve je oproti klasice v mnoha ohledech výhodnější.
Dnes si můžeme koupit do kuchyně lecjaké superpotraviny, po jejichž konzumaci nám údajně zase začnou růst vlasy, zlepší se nám paměť nebo zmizí naše ploché nohy. V naprosté většině případů se jedná pouze o reklamní bláboly.
Olivový olej není pouze základní surovinou ve středomořské kuchyni, ale stále více se využívá i v českých domácnostech. Na rozdíl od slunečnicového oleje se však dá používat velmi dobře i na jiné věci než na smažení.
Křupavé hranolky, domácí chipsy nebo kuřátko v těstíčku si jednou za čas dáme rádi všichni. Tyto dobroty se dají udělat buďto v klasické, nebo v horkovzdušné fritéze. Každá má své klady i zápory.
Hodnotné jídlo může mít celou řadu podob, ovšem ne všechny jsou kvalitní. Sušené maso se do této kategorie ale neřadí. Naopak, jedná se o výbornou pochutinu, jež zvládne tělu dodat celou řadu hodnotných živin i energii.
Vařit rychle a zdravě. Tak přesně toto přání má valná část českých domácností a díky remosce tohoto cíle mohou snadno dosáhnout. Původně český vynález prorazil nejen v našich zeměpisných šířkách, ale pronikl také dál do světa.
Za to, jak vypadáme či jak se cítíme z velké části mohou potraviny, které jíme. Často se v dobré víře živíme věcmi, o kterých jsme přesvědčeni, že jsou zdravé, avšak opak je pravdou. Na následujících řádcích si některé z nich představíme.
Zdravá snídaně je základem úspěšného dne. Nabízí energii, kterou potřebujeme pro správný start, a pomáhá udržovat stabilitu hladiny energie během celého dopoledne. Pokud se chcete naučit, jak připravit vyváženou a výživnou snídani, máme pro vás pět skvělých tipů.
Nakládané okurky jsou nejen v našich zeměpisných šířkách považovány za delikatesu. Co však dělat s lákem, který po jejich zkonzumování zůstane? Rozhodně jej nevylévejte do záchodu, jelikož se jedná o esenci zdraví.
Přibrat na váze je velmi snadné. Stačí jen sedět celé dny na zadku a cpát se jednou dobrotou za druhou. Problém je, že moc lidí nabrat nechce, právě naopak.
S pojmem „superpotraviny“ se setkáváme stále častěji. Obecně jde o potraviny, jež obsahují obrovské množství zdraví prospěšných látek, díky čemuž nemají za úkol pouze zaplnit naše břicha, ale zároveň zlepšit i fungování našich tělesných schránek. Mezi takové potraviny je stále častěji řazeno i krůtí maso.
Většina normálně smýšlejících smrtelníků pomerančovou kůru po snězení vnitřku vyhazuje, avšak kdybyste to tak dělali i v budoucnu, dost byste se ochudili. S tímto „odpadem“ se totiž dají podnikat doslova zázraky.
Kešu oříšky jsou nejen v českých domácnostech velice oblíbené. Málokdo o nich však ví něco více než jen to, že jsou dobré. Přitom se jedná o plodinu, která je v mnoha ohledech velice zajímavá.
Nejen každá země, ale i každý kraj v dané zemí má obvykle svou specifickou kuchyni. V našich zeměpisných šířkách se hodně mluví o jihomoravských frgálech, o kyselici nebo korbačících. To jsou všechno jídla z okrajových regionů, ale i ve středu republiky, v Praze, vznikaly specifické lahůdky, a nebylo jich málo.
Rýže patří do české jídelníčku stejně neodmyslitelně jako třeba brambory. Pokud si ji dopřáváte rádi a často a chtěli byste, aby měla tu nejvyšší kvalitu, musíte kupovat nejen lepší druhy rýže, ale rovněž se zaměřit na tepelnou úpravu.
I když bychom se měli bránit konzumaci většího množství tuků, a to platí i pro většinu běžných olejů, ne vždy to platí stoprocentně. Dobrým příkladem za všechny je například dýňový olej. Ten je nejen velmi chutný, ale zároveň také zdravý.
Rozmrazování masa se někomu může zdát jako jednoduchá záležitost a do jisté míry je to pravda. Nicméně stále se najde hodně lidí, kteří během tohoto procesu dělají celou řadu chyb, které mohou jednak maso chuťově narušit, jednak sami sebe poškodit.
Pokud si chcete užívat co nejdéle plného zdraví, měli byste nejen pravidelně sportovat, ale zároveň i správně jíst. Vhodný jídelníček by neměl obsahovat příliš mnoho živočišných tuků a rovněž byste se měli vyvarovat konzumaci velkého množství cukru.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace