• Na prahu Prahy - magazín, akce, události, zajímavosti, místa a firmy - 1

Horký punč pro chladné zimní noci

05.11.2020

Složení:

10 bonbonů Werther's Originals Candies, drcené (na ozdobu)
0,1l karamelu (na ozdobu)
0,2l vody
10 bonbony Werther's Originals, celé
2 tyčinky skořice celé
1/3 hrnku citronové šťávy
0,08l whisky nebo bourbon (doporučujeme JD Honey)
plátky citronu nebo pomeranče


Příprava:

Na mělký talíř položte rozdrcené Wertherovy bonbony a na samostatný mělký talíř karamel. Okraj sklenky nejprve namočte do karamelu a poté do drcených karamelek.
Do malého hrnce nalijeme vodu, přidáme celé karamelky a skořicové tyčinky. Na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, dokud se bonbóny plně nerozpustí.
Vypneme oheň a vmíchejte citronovou šťávu a whisky. Nabereme do ozdobených sklenic, přidáme plátek citronu a podáváme.




Témata