• Na prahu Prahy - magazín, akce, události, zajímavosti, místa a firmy - 1

Grilování bez vlastního grilu? V Praze žádný problém

09.09.2020

Jarní, a hlavně letní měsíce jsou spojeny s mnoha aktivitami, které se z logiky věci v zimě dělat nedají. Plavání, jízda na kole nebo kolečkových bruslích nebo třeba jen taková maličkost jako chození po venku pouze v krátkém rukávu. Oteplení prostě lidem otevírá celou řadu možností.

Jednou z nich je i grilování. Ani to se v zimě příliš provozovat nedá, pokud tedy nejste milovníci studeného počasí. Tento druh tepelné úpravy potravin se samozřejmě za jistých okolností dá provádět i doma, ale není to ono. Prostě grilování je nejen v našich zeměpisných šířkách úzce spjato se společenskou akcí, a ty se nejlépe pořádají venku na sluníčku.

Tyto příjemné zážitky si můžete dopřát i bez toho, aniž byste vlastnili gril nebo zahrádku. V Praze se totiž nachází celá řada lokalit, kde si můžete opéct maso nebo zeleninu na již připravených grilech.


Praha 3

Tři grily jsou situovány do Parukářky, jeden najdete v Židovské pece. Z pochopitelných důvodů je nemůžete využívat v jakoukoliv hodinu vás napadne, ale jsou k dispozici od osmi rána do osmi večer. Máte-li rádi půlnoční grilování, budete si muset koupit vlastní gril.

Dobrou zprávou je, že cena za pronájem je ta nejlepší možná, tedy nula. Bez nákladů to ale úplně nebude. Budete si s sebou muset donést vlastní palivo. V tomto případě ve formě briket nebo dřevěného uhlí. Jakmile budete hotovi, je dobré gril dát zpátky do pořádku. Není to samozřejmě povinnost, ale slušnost. Kdyby se na to vykašlal každý, pokaždé byste museli před grilováním vše potřebné pracně čistit.


Hostivař

Máte-li to na Prahu 3 daleko, můžete si přijít ugrilovat masíčko či zeleninku do Hostivaře. Zdejší grily jedou na dřevo. Skvělé je, že všechny tři místa jsou pod střechou, což je fajn za jakéhokoliv počasí. Grily lze používat až do jedenácté večerní.
Vzhledem k tomu, že hned vedle se nachází hostivařská nádrž, můžete se zaběhnout i trochu osvěžit. Hlavně děti nemusí celou dobu sedět a sledovat, jak se dělá maso, ale mohou se zajít pobavit do vody.


Chodov

I v Chodově můžete grilovat bez poplatků, a to od osmi rána až do desáté hodiny večerní. Jako palivo si doneste dřevěné brikety nebo dřevěné uhlí. Je zde zakázáno používat prostředky, které podporují hoření. Pokud je rádi používáte, toto místo asi nebude pro vás.

Autor: Tomáš 
Foto: www.pixabay.com


Témata




Zařazeno v kategorii

Články