• Na prahu Prahy - magazín, akce, události, zajímavosti, místa a firmy - 1

Proč si koupit zrovna Remosku?

05.02.2024

Vařit rychle a zdravě. Tak přesně toto přání má valná část českých domácností a díky remosce tohoto cíle mohou snadno dosáhnout. Původně český vynález prorazil nejen v našich zeměpisných šířkách, ale pronikl také dál do světa. Je to dáno tím, že se jedná o jednoduché multifunkční zařízení, ve kterém je možné připravit obrovské množství pokrmů.

Nejen na chatu

Remoska nedávno oslavila šedesáté narozeniny, ovšem na odpočinek se určitě nechystá. Původně byl tento přístroj navržen proto, aby si mohli Češi upéct své oblíbené pokrmy nejen doma, ale také na chatách, ubytovnách, případně na vysokoškolských kolejích. Zkrátka všude, kde běžně chybí trouba.

Snadné použití

Remoska je víceméně „jen“ větší elektrická mísa, ve které se dají péct, potažmo dusit různé druhy pokrmů. Skládá se většinou pouze z plastového podstavce, pečící nádoby a víka, ve kterém je umístěno topné těleso. Její obsluha je dětsky jednoduchá. Stačí dát suroviny dovnitř, zapnout a počkat si, než bude jídlo hotové.

Chutná jídla

Jídlo se v remosce připravuje za teploty pohybující se okolo 180° C. Na rozdíl od trouby v remosce pokrmy neztrácí na šťavnatosti a dokáží si zachovat také svou specifickou chuť. Dokonce nepřichází ani o vitamíny, potažmo další podstatné živiny. Díky tomu je tento druh tepelné přípravy jídel mnohem zdravější.

Jednoduchá údržba

Remoska je jednoduchá na údržbu. Nádobu lze snadno umýt, stejně tak je možné jednoduše vyčistit poklici. Ta však během údržby musí být samozřejmě vypojená ze zásuvky.

Kompaktnost

Jedná se o poměrně malý, a tudíž i lehký, potažmo skladný přístroj. Není tak problém brát remosku s sebou třeba na chatu jako náhradu za troubu.

Příjemná cena

I ty nejlepší remosky na trhu stojí maximálně několik málo tisícovek, což je oproti klasickým elektrickým troubám velký rozdíl. Navíc jsou mnohem šetrnější i co se spotřeby týče. Při současných cenách energií se jedná o jednu z nejdůležitějších vlastností.

Autor: Tomáš Bajgar
Foto: Licence Creative Commons



Témata




Zařazeno v kategorii

Články